Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak előfizetőknek hozzáférhető tartalom!

Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.

A dokumentum nézőképe:

Belföldre irányuló láncértékesítés megítélése, ha a közbenső szereplő a fuvarozás megkezdésének helyén és/vagy belföldön is rendelkezik adószámmal

2017.04.20, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

Láncértékesítésről akkor van szó, ha a terméket úgy értékesítik egymást követően, hogy azt a sorban első értékesítőtől közvetlenül a sorban utolsó beszerző részére adják fel küldeményként, vagy fuvarozzák el, és ennek következtében a termék a küldeményenkénti feladás, vagy fuvarozás megkezdésének helye szerinti ország területéről más ország területére kerül.

Speciális láncügylet a háromszögügylet, amelyben három vállalkozás vesz részt (a közbenső szereplő a termék beszerzője és értékesítője is), amelynél terméket úgy értékesítik egymást követően kétszer, hogy azt a sorban első értékesítőtől közvetlenül a sorban utolsó beszerző részére adják fel küldeményként, vagy fuvarozzák el, valamint a közbenső szereplő által teljesített értékesítés teljesítésének helye a feladás, fuvarozás rendeltetési helye, továbbá a termék feladási helye, a fuvarozás megkezdésének helye az Európai Közösség egyik tagállama, a termék rendeltetési helye pedig az Európai Közösség másik tagállamának területén van.

Belföldi vonatkozásban háromszögügylet akkor valósul meg, amikor a terméket a leírtak szerint értékesítik azzal, hogy a termék feladási helye nem belföld, hanem az Európai Közösség valamely más tagállama, viszont termék rendeltetési helye pedig Magyarország területén van, továbbá a közbenső szereplő által a végső beszerző felé teljesített termékértékesítés teljesítési helye az Áfa tv. 27. § (3) bekezdés b) pontja alapján belföld.


Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.


Tudjon meg többet az Adófórum Szakmai Tudástárról!