Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak előfizetőknek hozzáférhető tartalom!

Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.

A dokumentum nézőképe:

Mit kell tudni a pénzben és a SZÉP-kártya támogatásként adható béren kívüli juttatásról?

2017.02.09, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

A munkáltató által a munkavállalónak 1,18x0,15 szja+1,18x0,14 eho=34,22% közteher mellett adható béren kívüli juttatás 2017-ben  legfeljebb évi 100 ezer forint pénzben kifizetett összeg,  Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) támogatás, lehet, együttvéve legfeljebb évi 450 ezer forint (a költségvetési szervek munkavállalói esetében évi 200 ezer forint) rekreációs keretben [Szja tv. 71. § (1) bekezdés, (6) bekezdés e) pont; 70. § (4a) bekezdés].

A pénzbeli béren kívüli juttatás adóévi keretösszege akkor 100 ezer forint, és a SZÉP-kártya támogatással együtt számított rekreációs keret akkor 450 ezer, (a költségvetési szervek munkavállalói esetében akkor 200 ezer) forint, ha a munkavállaló jogviszonya egész évben fennáll, egyébként pedig az említett összegeknek a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos része, ha a munkavállaló jogviszonya csak az év egy részében áll fenn. Ha a jogviszony a magánszemély halála miatt szűnt meg, az arányosítást nem kell alkalmazni.

A részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók esetében a keretösszeget, illetve rekreációs keretet adózási szempontból nem kell arányosítani, azonban kollektív szerződés vagy munkaszerződés előírhat a részfoglalkoztatással arányos juttatást is, ami azonban túllépés esetén mindaddig nem jár magasabb eho-fizetéssel, ameddig a Szja tv. szerinti keretösszeget, illetve rekreációs keretet nem haladja meg.


Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.


Tudjon meg többet az Adófórum Szakmai Tudástárról!