Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak előfizetőknek hozzáférhető tartalom!

Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.

A dokumentum nézőképe:

Munkakövetelmények a munkaviszonyban

2017.06.14, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

A munkavégzési kötelezettségről szóló szabályok valójában három alapkérdésre adnak választ. Ezek: a munkavállaló szerepe, a munkaterjedelme, a munka minősége. Vegyük ezeket sorba:

a) Az Mt. szerint a munkavállaló köteles munkáját személyesen végezni (Mt. 6-13. §). A munkaviszonyban tehát a munka másokkal megosztása, alvállalkozásba adása, stb. nem járható út.

            A munkaviszonyban a személyes munkavégzés természetes követelmény, ez az itt folyó munka általános körülményeiből fakad. A munkavállaló munkájának ugyanis a munkáltatónál érvényesülő munkamegosztásba kell beilleszkedni; gyakran nagy értékű gépeket, munkaeszközöket kell kezelnie vagy őriznie; részese azoknak a belső munkahelyi ismereteknek, adott esetben állami, szolgálati vagy üzemi titkoknak, amelyeknek illetéktelen személyek tudomására jutása a nemzetgazdaság, a munkáltató vagy mások érdekeit sérthetné; meghatározott kollektíva tagjaként kell dolgoznia stb.. Fontos értek fűződik tehát ahhoz, hogy a munkát az a munkavállaló végezze, akit a munkáltató éppen képzettségére, gyakorlatára, megbízhatóságára, személyes tulajdonságaira stb. tekintettel alkalmazott.

            b) A munkaviszonyban végzendő


Ehhez a dokumentumhoz csak az AF Alap | AF Alap (2) | AF Prémium | AF Prémium plusz előfizetői férhetnek hozzá.


Tudjon meg többet az Adófórum Szakmai Tudástárról!