Adófórum logo  
Verlag Dashöfer logo

Egyéni vállalkozó mennyiért éri meg?

Beküldte: tucsike, 08:41, 12/14/09
A helyes válaszért jár: 20 pont

Sziasztok!

Kaptam egy állásajánlatot, melyben a tevékenységet egyéni vállalkozói jogviszonyban kellene végezni. Minden hónapban ezért a tevékenységért egy fix összeget kapnék. Kérdésem lenne azokhoz akik jártasabbak ebben, mint én! Mi az az összeg amiért elvállaljam, amiből nekem kb. havonta 150 ezer forint körüli összegem maradna!?  Kiadásom kevés lenne, végülis irodai munka. Tételesen letudná valaki írni, hogy mik azok a járulékok amiket be kell fizetni, elvesztem az útvesztőkben! Kezdő egyéni vállalkozó lennék! Köszönöm válaszotokat!

Válaszok:
fórumtag válasza
Fordulj könyvelőhöz. Sok más kérdésed is lesz. Ez a fórum kevés arra, hogy minden kérdésedre kielégítő választ tudjunk adni. Főleg, hogy a jövő évi dolgok körül elég sok minden még homályos.
09:39 12/14/09
fórumtag válasza

Szia!  Csatakozva Szedlacsekhez, még annyit hozzátennék, hogy az az állás, amit egyéni vállalkozóként akarnál ellátni, könnyen színlelt szerződésnek minősülhet.. mint leplezett munkaviszony, ha lehetőséged van rá, akkor inkább a munkaviszonyos foglalkoztatás mellett próbálj meg kiállni, főleg, ha egyébként az egyéni vállalkozásod bevétele egyedül innen származna..

Üdv.

Ezt a választ a kérdés feltevője elfogadta!
10:31 12/14/09

Szeretne válaszolni?

Kérem jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel az adófórum szakmai fórumához regisztráljon.

Bejelentkezés

Képzés, tanfolyam
Felhasználói név:
Jelszó: