Nagy gondban vagyok, mert az egyik átvett ügyfelemnél "találtam" 2009.01 hóban könyvelt osztalékelőleget (bruttó 3.700 ezer Ft-ot)! A gond az, hogy 2009.01.30-al az eredménye 1.500 ezer Ft. A Gt. szerint ugye nem lehet eredménytartalékból (az volt 4.100 ezer Ft) előleget fizetni, csak a tárgyévi eredmény terhére lehet. A volt könyvelő szja-t levonta, 08-on lejelentette az előleget! Korábbi szakmai kérdésben olvastam, hogy ezt a tévesen megállapított előleget az apeh ellenőrzéskor bének minősíti és akkor lesz mit fizetni! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ezt hogyan tudnám lejavítani a legfájdalommentesebben? Utólag önrevíziózva legyen osztalék (2008 eredmény terhére)? (Ja, persze a cégbíróságnak sem küldték be a taggyűlésit és a nyilatkozatot!) Pótlólag küldjek el mindent a cégbíróságnak is az önrevízióval? Vagy mivel 01 hóban lett osztalék előleg kisebb baj, ha most a 2009-es év eredményéből lesz osztalék?
Részletes segítséget szeretnék (könyvelés, önrevízió lépései, beküldendő doksik)
Köszönettel!!!
Kérem jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel az adófórum szakmai fórumához regisztráljon.
TAO
2 órája 59 perce
Egyéni vállalkozók
2 órája 21 perce
Szia! Én sem tudom az apeh honlapról frissíteni azóta sem. Csak a Rozika által leírt módon, a ...
Elektronikus bevallás
3 órája 57 perce
Tb, munkaügy, bérterhek
3 órája 18 perce
Szerintem másként nem tudod megcsinálni az adóbevallásukat. Azért gondolom a vetés-egyéb ...
Egyéni vállalkozók
4 órája 6 perce