Szia Gabi!
Az 1. hibaüzenettel kapcsolatban: biztos, hogy forintban és nem ezer Ft-ban írtad be az adatot? Ugyanis 100 Ft alatti adókülönbözetet sem visszakérni nem lehet, sem befizetni nem kell! Úgy látom, nálad az önellenőrzés eredményeként visszajár adó, de elképzelhető, hogy 100 Ft alatt van az összeg?
Ennyiért ne nyújts be önellenőrzést.
A 2. hibaüzenet: ha a visszajáró adókülönbözet egy részét más adónemre akarod átvezetni (és ezt jelölted a főlapon), akkor a 11-es lapot úgy kell kitölteni, hogy átvezeted SZJA-ról a más adónemre a kívánt összeget, majd következő sorban a maradék visszajáró összeget terhelendő és jóváírandó adónemnek is az SZJA-t tünteted fel, ha az SZJA-n akarod hagyni a pénzt. Ha azt akarod, hogy kiutalják, visszafizessék, akkor pedig a h oszlopba (kiutalandó) kell a maradék összegnek kerülnie. A program be is írja, ha a terhelendő adónem (103) és adó összeget (forintban) beírod.
Ekkor ne felejtsd el a 0753-C lapon kitölteni vagy a bankszámlaszámot, ahová a pénzt kéred, vagy a postai címet.
Remélem, így megoldódik a problémád.
Üdv: Böbe
Sziasztok!
A helyzet az ,hogy súlyosan fogyatékos adókedvezmény maradt el több évben ezt akartam önrevíziózni.Ami 0753 39299/1Ft volt eredetiben/. azért nem 39300 ft.De ha beikszelem az önreviziót nem enged mást csak az átvezetést a 11 oldalon. Az első sorba beírom ,hogy 103 adónem szj- a végén kiirja kiutaló h során az összeget és mégis kiírja a hibát.Igaz a bankszámlát még nem néztem meg szerintem az kimaradt, de akkor sem lehetne a 11-lapi hiba vagy igen ?
Üdv.Gabi
Megnéztem van lakcím,de továbbra is hiba.
ÜdvGabi
Szia !
Hát ha ez a fránya engedné meg is tenném , de nem engedi,hogy azt X-jem.
Azt hiszem ez a 22-es csapdája,nem tudok belőle kiszállni.
Üdv.Gabi
Szia Gabi!
Ha a teljes összeget vissza akarod kérni, az átvezetést ikszeld (ne azt, hogy a teljeset visszakéred), és a 11-es lapot töltsd ki. Terhelendő: 103 SZJA, a teljes összeg, és a teljeset be fogja írni a kiutalandóba a program, és így már hibatlan lesz.
Üdv: Böbe
Kérem jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel az adófórum szakmai fórumához regisztráljon.
Szia Gabi!
Útmutatóból (0853) idézet:
"Amennyiben az önellenőrzés kapcsán visszaigényelhető adója keletkezik, úgy annak más adónemre történő átvezetését a 0917-es nyomtatvány felhasználásával kérheti."
Tehát nem a 0753-as és 0853-as nyomtatványon hanem 2010-ben 1017-es nyomtatványon külön kell kérni.